Jaarlijkse Vergadering

2020

Op zaterdag 8 februari is er de nieuwe Energizer in SFX Brugge, Back to the Roots, met Erwin De Bisscop en Myriam Le Fevere de Ten Hove naar de essentie en het ontstaan van het Brugs Model. 
 

2019

Op 30 november is een nieuwe Energizer in Antwerpen, Back to the Roots met Myriam Le Fevere de Ten Hove in enthousiaste modus over het Brugs Model in essentie. energizer ochtend november 2019.pdf

Op 28 september is er de jaarlijkse diploma-uitreiking van het Korzybski Instituut 

Op 3 mei 2019 vindt de eerste Solution Focused World day plaats.
We gaan aan tafel met oplossingsgerichte ervaringsdeskundigen die ons een dag vol inspiratie aanbieden over aan tafel gaan met jezelf, inspiratietafels van organisaties en een wereldtafel met focus op de klimaatuitdagingen.
Locatie:
Clemenspoort, Overwale 3/1, 9000 Gent, Belgium
VVDO, met enthousiaste samenwerking van Ilfaro.

2018

LEDENDAG EN DIPLOMA'S zaterdag 29 september 2018 met uitreiking GOUDEN ALFRED aan Dr Luc Isebaert voor zijn levenswerk samen met het Korzybski-team.

Energizer op zaterdag 23 juni (Brugge) en zaterdag 1 december (Antwerpen) over 'Bringing SF to the GP'. 

De jaarlijkse algemene vergadering  was op zaterdag 27 januari 2018. Het verslag van de cijfers en activiteiten van het vorig jaar vindt u bij het ledenaanbod.

2017

LEDENDAG  zaterdag 21 oktober 2017 

Met  diploma-uitreiking van de vierdejaars van het Korzybski-instituut, en voorstelling van vier eindwerken: Anneke Van Hoecke met Zelfzorg voor therapeuten en hulpverleners, Hetty Cornelis met het OPK-model (onderzoeken, proberen, kiezen), Daniëlle Teheux met Bloei en groei ouderschapsmodel en tenslotte Katrien Smeets over daderhulpverlening. 

De Alfred gaat dit jaar naar ILFARO, die al 10 jaar lang het beste van zichzelf geeft en het oplossingsgerichte verspreidt over Vlaanderen, met uitbreiding naar de hele wereld. 
In de namiddag was er keuze tussen 2 workshops
A. Hoe spreek ik artsen aan? Creatieve communicatie - met Myriam Le Fevere, Dirk Quagebeur en Christel Smedts
B. Visie-ontwikkeling. Alle mogelijkheden zijn er - met Dario Zicari & Agnes Boedt
Wie met één van die onderwerpen aan de slag wil als eindwerk, neem contact op met info [at] vvdo [dot] be
Een Blogverslag van deze dag staat op deze website links-onder bij VVDOblog. 

Op 21 januari 2017 was er een algemene vergadering om de nieuwe bestuursleden te benoemen en de statuten van de vzw goed te keuren. Het verslag van deze vergadering wordt ter beschikking gesteld in het gedeelte van het ledenaanbod.
 

2016

LEDENDAG EN DIPLOMA'S

Op 26 november 2016 was er de ledendag met aandacht voor de afgestudeerden en uitreiking van de Alfred. 
De Alfred van dit jaar gaat naar Zorgbureau Talent, Marc Keulen en Marc Heijnen, voor hun bijzonder organisatietalent en toegewijd hart. Met Zorgbureau Talent en restaurant Talentino bewijzen zij de kracht die schuilt in oplossingsgericht werken.  http://www.talentonline.nl/

Het verslag van de vergadering met voorstelling van enkele vernieuwende toepassingsgebieden, vind je hier   https://vvdoblog.wordpress.com/2016/11/28/thuiskomen-en-tegelijk-ontdekken/


2015

ALGEMENE VERGADERING EN LEDENDAG

Op 7 november 2015 was er de jaarlijkse algemene vergadering met voorstelling van afstudeerwerken. 
De Alfred ging naar het landelijk project TEJO waar jongeren anoniem en gratis, kortdurende en oplossingsgerichte gesprekken krijgen.    vzw. http://www.tejo.be/
Erwin De Bisscop kreeg de Lifetime Achievement Award voor zijn inzet en steun voor de POC (Poliklinisch ontwenningscentrum in Brugge). 


2014 

ALGEMENE VERGADERING EN LEDENDAG

Op zaterdag 18 oktober 2014 hadden we onze jaarlijkse vergadering. Leden krijgen hier toegang tot het verslag. Er werden enkele interessante projecten voorgesteld: 

Anne-Marie Frisque kreeg de Alfred voor haar verdienstelijk werk in het oplossingsgerichte werk bekendbaar te maken bij de huisartsen en de uitbouw van het stresslabo. Meer uitleg vindt u hier:stresslabo.doc

Kathleen Peeters gaf uitleg over haar nieuwste boek: “Autisme Vooruit”bij uitgeverij Lannoo 
Er zijn tal van theorieën over autisme, maar inzicht in de aard van de problemen betekent daarom nog niet dat je de oplossing kent. In de praktijk moeten veel begeleiders, familieleden en professionelen vaak zelf de weg zoeken in wat werkt voor hen in de omgang met mensen met autisme. Vandaar dit boek: een duidelijke gids in 101 tips om samen met mensen met autisme op weg te gaan. Een geruststelling voor zij die even vastzitten, een duwtje in de rug voor wie aarzelt.

Chris Van Dam, en Els Froyen en Evelien Dobbelaere ontwikkelden een educatieve map om complimenten te leren geven en ontvangen voor leerkrachten en een vriendenboekje: “een pluim voor mij”  (ism Ketnet, uitgeverij Abimo). De werkboekjes zijn op de boekenbeurs, online of in de Standaard boekhandel beschikbaar voor slechts 7,50 euro.

Els Mattelin en Hannelore Vockaert schreven een handleiding om oplossingsgericht te werken met mensen met autisme

Kelley Devos en Wouter Vindevogel hebben filmpjes gemaakt over oplossingsgerichte traumabehandeling. Deze worden binnenkort ter beschikking gesteld onder de video-afdeling van de leden.

Anton Stellamans gaf een ludieke presentatie over existentiële vragen, geïnspireerd door zijn vriend Bjorn:

  • Wat ben jij aan het doen om de oplossingsgerichte cultuur te verspreiden in je omgeving?
  • Wat helpt om dat verschil te maken
  • Hoe kunnen anderen bijdragen om dat verschil groter te maken


2013

De Alfred gaat naar Mijn Kwartier, het online oplossingsgerichte programma dat mensen helpt de eerste stappen te zetten naar herstel. Wachten op hulp hoeft niet meer, op elk ogenblik kan er mee gestart worden. Spanning, burnout depressie, hyperventilatie en angst vanuit je woonkamer overwinnen.     https://www.mijnkwartier.be/


2012 OPSTARTVERGADERING

De allereerste Alfred gaat naar VZW Touché.  Marjan Gryson en Veerle De Waele hebben dit (h)eerlijke project opgestart om oplossingsgericht agressie als veerkracht te zien bij gedetineerden, tijdens hun verblijf in de gevangenis van Oudenaarde en daarna. Een initiatief met hoog maatschappelijk belang.          http://www.vzwtouche.be
Rosane Cauwe krijgt de Gouden Alfred voor haar jarenlange verdienstelijke ondersteuning van het Korzybksi Instituut en de oplossingsgerichte gemeenschap.